Advertisement Melinda Gyógyszertár - Pécs
2024. április 19.
 
 
A XLV. Rozsnyay Mártyás Emlékverseny 2010-ben Pécsett!!! Nyomtatás
2010. május 23.
A XLV. Rozsnyay Mártyás Emlékverseny 2010-ben Pécsett

Hosszú ideje már, hogy nem rendezett Pécs ilyen gyógyszerészeti programot. Idén, a Kulturális Fővárosi címből adódott a lehetőség, így az MGYT (Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság) helyi szervezete élt a lehetőséggel, és megszervezte.
Ez a „verseny”, lehetőség, azon fiatal gyógyszerészek számára, akik egy kicsit többet tesznek a mindennapi munkánál a szakmáért, és itt, ezen a fórumon bemutathatják előadás formájában a gyógyszerész nagyközönségnek, milyen területben mélyedtek el. Lehetőség szakmai munka bemutatására, és a társasági programokon távolabbi megyék gyógyszerészeinek a megismerésére.

Az előadásokat díjazzák, így van egy kis versenyhangulata is az összejövetelnek. Megkötött a 15 perces, folyamatos előadásmód, és a tartalmas munka is. Az eladásokat egy zsűri véleményezi, és rangsorolja. Az első 5 versenyző kiemelt díjazásban részesül, és az a gyógyszertár is emléklapot kap, ahonnan a versenyző indult, felkészült. Az első helyezett, a legjobb előadónak járó díjat, az Emlékérmet kapja. (Valamint kizárja magát a következő versenyzésből, legközelebb már csak versenyen kívül indulhat)

A Melinda Gyógyszertárat ez a verseny több évből is érinti.
Ifj. dr. Kutas Jenő (jelen cikk írója, a gyógyszertárvezető, Dr. Kutas Jenő fia) kétszer is indult e szép versenyen.
Először, a XLI. Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen 2006-ban, Berekfürdőn „A „Galenus” Gyógy- és Vegyszergyár történetének bemutatása 1905-től 1948-ig” címmel. Ezt az előadást 3-ik helyezéssel díjazta a zsűri.
Másodszor, a XLIV-ik Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen 2009-ben, Egerben a „Than Károly különleges kénvegyületre lelt a Harkányi Gyógyfürdő vizében” címmel. Kiemelt elsődíjas előadásnak ítélte a zsűri, így az ezzel a versennyel járó emlékpalkettet is be tudom mutatni.

Harmadszor is kapcsolatba kerültem a versennyel. Idén zsűritagnak kértek fel, így belülről volt lehetőségem látni, mi is a bírálóbizottság munkája.

Alább láthatók az emléklapok, és az érem. Külön érdekesség, hogy a gyógyszertárnak, és a versenyzőnek is van külön-külön emléklapja, így kívánják a felkészítő gyógyszertárakat is kicsit jutalmazni. Sok munkát igényel a gyógyszerész kollegától a felkészülése, és a rá szánt idő, ezt a munkahelynek is illik valamilyen módon segíteni.









 
< Előző   Következő >
 
Top! Top!